ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Τύπος μαθήματος (Θ/Ε/M) : Μ

Εβδομαδιαίες  ώρες διδασκαλίας : 3Θ +1Ε

Διδακτικές  μονάδες: 4

Τυπικό εξάμηνο διδασκαλίας :  ΣΤ

Επίπεδο μαθήματος:  ειδικότητας

Ποοαπαιτούμενα: Κανένα

 

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η κατανόηση του αντικειμένου της ψυχολογίας και των τομέων της που σχετίζονται με την ανθρώπινη προσωπικότητα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

Το αντικείμενο της ψυχολογίας. Μέθοδοι ψυχολογίας. Δεοντολογία της ψυχολογίας. Τομείς της ψυχολογίας. Βασικές προσεγγίσεις της ψυχολογίας. Αίσθηση. Αντίληψη. Προσοχή. Μάθηση. Μνήμη. Αναπαράσταση. Σκέψη. Γλώσσα. Συναισθήματα. Κίνητρα. Θεωρίες της προσωπικότητας. Στάσεις. Στερεότυπα. Προκαταλήψεις. Αρχές και εφαρμογές συμπεριφορικής ψυχολογίας. Διατροφή και ψυχική υγεία. Παρεκκλίσεις διατροφικής συμπεριφοράς. Νευρογενής ανορεξία και βουλιμία. Ψυχολογική στήριξη και θεραπευτική προσέγγιση της παχυσαρκίας. Ψυχολογική προσέγγιση στις διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Συγγραφή ομαδικών ή και ατομικών εργασιών

 

ΒιΒλιογραφία:

1. Cheraskin Ε., Brecher A. and Rigsolorf M.W.: Psychodietetics: Food as a key to emotional health. Madison Books, Inc., 1987.

2. Capaldi D.E. and Capaldi D.: Why we eat, What we eat: The psychology of eating. American Psychological Association, 1996.

 

3. Cassell K.D. and Cleaves H.D.: The food for thought. The sourcebook for Obesity and Eating Disorders. Facts on File Inc., 2000.

 

ATEI | NOC

Copyright © 2013. All Rights Reserved.