ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 Οι πτυχιούχοι του τμήματος Διατροφής με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Διατροφής και Διαιτολογίας

Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν με τα παρακάτω αντικείμενα:

  1. Εξέταση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων
  2. Κατάρτιση ετικέτας με πληροφορίες για τα περιεχόμενα θρεπτικά συστατικά και την κάλυψη των ημερησίων αναγκών από αυτά
  3. Συμμετοχή στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων
  4. Κατάρτιση Γενικών και Ειδικών Διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους
  5. Ανάληψη της υπευθυνότητας και επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων 
  6. Οι πτυχιούχοι του τμήματος έχουν δικαίωμα απασχόλησης στους παρακάτω φορείς και στα αντίστοιχα αντικείμενα εργασίας:
  7. Νοσοκομεία - Ιδιωτικές κλινικές: Κατάρτιση διαιτολογίου και επίβλεψη παρασκευής γευμάτων για τους ασθενείς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ανάγκες που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό
  8. Κέντρα Υγείας: Σχεδιασμός ειδικών διαιτολογίων, παροχή πληροφοριών για ειδικά διαιτολόγια που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό
  9. Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου τροφίμων: Έλεγχος της θρεπτικής τους αξίας με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που παρέχονται από τους αρμόδιους επιστήμονες
  10. Κέντρα αδυνατίσματος: Καθορισμός διαιτολογίων και παρακολούθηση εφαρμογής τους
  11. Βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων: Σχεδιασμός για την παραγωγή ειδικών τροφίμων, παιδικές τροφές, για διαβητικούς κ.λ.π.
  12. Ξενοδοχειακές μονάδες - Κρουαζιερόπλοια - Αλυσίδες εστιατορίων: Υπεύθυνοι προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου
  13. Γηροκομεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερησίου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου
  14. Παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις υπερηλίκων: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου, παρακολούθηση εφαρμογών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων
  15. Φοιτητικές Λέσχες και Μαθητικές Εστίες: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου
  16. Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου
  17. Αθλητικές Ομάδες και Αθλητικά κέντρα
  18. Οικοτροφεία
  19. Μονάδες και υπηρεσίες ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου

Ο βαθμός ευθύνης των πτυχιούχων του τμήματος καλύπτει όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητας τους. Επίσης, οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα λειτουργίας καταστήματος εμπορίας διαιτητικών τροφών, μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σύμφωνα πάντοτε με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία και μπορούν να απασχοληθούν με τη έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους. Τέλος, οι πτυχιούχοι του τμήματος Διατροφής της Σ.ΤΕ.ΤΡΟ.Δ. με την απόκτηση του πτυχίου τους μπορούν άμεσα να εξασκήσουν το επάγγελμα στο πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

 

ATEI | NOC

Copyright © 2013. All Rights Reserved.