ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Τύπος μαθήματος (Θ/Ε/Μ):               M

Εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας: 1Θ + 2Ε

Διδακτικές μονάδες: 3

Τυπικό εξάμηνο διδασκαλίας: B

Επίπεδο μαθήματος (Υ/ΕΥ): Υ

Προαπαιτούμενα:κανένα

                  

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η εξοικείωση των φοιτητών με την πρόσβαση στην επιστημονική βιβλιογραφία (έντυπη και ηλεκτρονική) της διατροφής και διαιτολογίας, τη συγγραφή μιας εργασίας και την παρουσίασή της.

                 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

Η αναζήτηση του υλικού για τη συγγραφή μιας εργασίας. Πώς τίθενται οι στόχοι και τα ερωτήματα. Τρόποι αναζήτησης της βιβλιογραφικής κάλυψης του αντικειμένου. Βιβλιοθήκες και ηλεκτρονικά δίκτυα της Θεσ/νίκης και της χώρας γενικότερα. Χρήση του Internet. Ηλεκτρονική αλληλογραφία. Η συγγραφή της εργασίας. Σειρά παρουσίασης των θεμάτων και μεθοδολογία συγγραφής. Η σύνταξη της εργασίας κατά ενότητες και η παράθεση της βιβλιογραφίας. Παρουσίαση μιας εργασίας. Τρόποι και μεθοδολογία της προφορικής παρουσίασης. Χρήση του PowerPoint στην παρουσίαση της εργασίας. Εκτίμηση της παρουσίασης μιας εργασίας. Βαθμολόγηση της εργασίας κατά τομείς. Συγγραφή και παρουσίαση ατομικών και ομαδικών εργασιών.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Χρήση ηλεκτρονικών μέσων στη βιβλιογραφική επισκόπηση ενός θέματος. Εφαρμογή στην πράξη των "οδηγιών προς συγγραφείς" έγκριτων διεθνών περιοδικών. Ομαδική εργασία με στόχο την τόνωση της συνεργασίας σε επιστημονικά θέματα. Παρουσίαση της εργασίας με τη χρήση του Power Point. Αξιολόγηση της εργασίας και προτάσεις για βελτίωση της.

 

Βιβλιογραφία

1. EcoU.C.: Πως γίνεται μια διπλωματική εργασία. Εκδ. Νήσος, Αθήνα, 1994.

2. HowardK. & SharpA.: Η επιστημονική μελέτη. Εκδ. Gutenberg, Αθήνα,1994.

3. Μπέλλας Θ.: Δομή και γραφή της επιστημονικής εργασίας. Εκδ. Ελλην. γράμματα, Αθήνα, 1998

 

4. Σουφλερός Ε.: Το σεμινάριο και η πτυχιακή διατριβή. Εκπαιδευτ. Σημειώσεις ΤΕΙΘ, 1990. 

 

ATEI | NOC

Copyright © 2013. All Rights Reserved.